Sunday, February 8, 2009

Happy Wantan Mee

happy sunday guys. . .
i escaped another-mass again today :(
but ive been honest to tell right?
-__-
.
hey, did u know that : our mood affect the taste of every meals?
TRUE
for me la.
as today, i go to Giant Kelombong wif my laling for car-wash
and kami go lepak2 di food court wait for the car to be done.
i wanna eat mee tuaran that moment ba.
.
so, i go to this stall : asking if theres any mee tuaran la,
me : kak, ada mee tuaran ka sini?
.
and she look at me ; like a hungry lion and didnt answer ni..
few seconds,
i ask again.
and she replied " Yaa, Yaa, Yaa "
okay, i get it. Ya is yes.. ( once Ya is enuf ba .. )
.
okay, so a big NO for this stall
.
then theres this one chinese very-old-man at this other stall, offer me his menu.
so, as i browse thru his menus, he said
.
" amoi, kalau ko mau, sa bleh kasi bikin spesel bagi ko, sa bikin ko kon lo mee sama wantan soup. itu soya kicap sa bikin sendiri.. aa amoi "
he smile.
i know he might said the same words to every customer, but i dunno why, somehow i feel the sweetness of this man ( altho he just offered the menu ) :D
and i order la.
he smile and starts to made the kon lo mee,
.
then i ask him
" uncle saturang saja sini? "
" iya, dulu ada pekerja tapi dia berhenti, so saya pening kepala tapi mau business juga ma, saya dulu jatuh terus berehat tapi skg sambung keja balik "


the mee is delicious
and he gives me 6 big wantans :P
i finish them all.
emm.. my laling eat some :P
.
surprisingly, the old man come to me and ask hows his mee,
it's yumie!
i called them : HAPPY WANTAN.
cause dia senyum saja time bikin :P
FYI, he's a bit like tempang, but he's doing his work at his best.
thats why the mee i taste sedap.
.

if you happen to go there, maybe you can try the foods.
he wears spectacle.
his stall is on your left ( from the entrance )
:D
i wonder how the angry mee taste.
p.s : the pictures are for illustration purpose only :P but look exactly the same, but the real wantan bit bigger hehe

5 comments:

belleOFranau said...

ya..kalau mood n layanan baik..mesti tu masakan jadi sadap tu...tell u...hehehe..tapi mimang sadap o sy nampak tu gambar..tapi tu bukan mee yang ko makan kan..ko nda sampat ambil gambar ka?? hehehe

Kadus_Mama said...

:) begitu lah bah tu..kalau orang layan ko bagus2 and happy to serve you, mesti ko pun happy makan dia punya mee kan..

ღ NinieJane ღ said...

belle, hehe iya ba.. kalau yg baik sedap rasa makanan dia, kalau jht, kita pun teda mood trus mau makan oo kan.. da juga sa gmbr, tapi bida ni hehehe.. hp buruk ba guna hehehehe... nt sa post juga kasi tingu ko..

kadus mama, hehehe kalau yang senyum mesra tu memang siok trus mau makan.. tapi 1 rang ja tu uncle tu, ksian ni.. tempang lagi dia bjalan tapi kuat jg keja.. kadus, sa jeles kamera ko!!!

ღ NinieJane ღ said...

belle, hehe iya ba.. kalau yg baik sedap rasa makanan dia, kalau jht, kita pun teda mood trus mau makan oo kan.. da juga sa gmbr, tapi bida ni hehehe.. hp buruk ba guna hehehehe... nt sa post juga kasi tingu ko..

kadus mama, hehehe kalau yang senyum mesra tu memang siok trus mau makan.. tapi 1 rang ja tu uncle tu, ksian ni.. tempang lagi dia bjalan tapi kuat jg keja.. kadus, sa jeles kamera ko!!!

♥ Ladaye Xang ♥ said...

uish! sadap!